Dňa 15. novembra 2023 sa odvážni učitelia a ostatní zamestnanci ZŠ Postupimská 37, Košice a hlavne členovia DO FÉNIX KOŠICE pustili do fascinujúcej hry s názvom Financie vo vrecku, a to v rámci metodického dňa. Táto neuveriteľná skúsenosť preverila ich schopnosti v oblasti financií a vyžiadala si všetko – od finančných trikov po majstrovstvo v strategických ťahoch. Cestovali medzi dvanástimi stanovišťami, lámali si hlavy nad rôznymi úlohami a predovšetkým si užívali výpravu do sveta zábavy.

Našťastie mali tú česť hrať variant B tejto hry, čo im poskytlo jedinečnú príležitosť naučiť sa hru od základov. Táto nová skúsenosť im umožnila získať cenné poznatky o finančnej gramotnosti, ktoré teraz môžu zdieľať so svojimi zverencami – našimi žiakmi. Financie vo vrecku sa tak stali nielen výzvou pre učiteľov, ale aj vzrušujúcim nástrojom, ktorý pomáha šíriť a posilňovať finančnú gramotnosť v triedach.

Celý tento zážitok bol možný vďaka výnimočnej koordinácii školskej poradkyne a predsedníčky ZO KošiceJanette Šalachovej. Jej oddanosť a organizátorské schopnosti dotiahli túto hru na úplne novú úroveň. Prostredníctvom hry sme nielen rozvíjali finančnú gramotnosť, ale aj posilňovali kolektívnu zábavu a vzdelávanie. Týmto chceme vyjadriť veľkú vďačnosť Janette Šalachovej a Detskej organizácii FÉNIX za ich prínos k lepšiemu porozumeniu sveta financií vo vrecku nás všetkých.

členovia ZO Košice a učitelia ZŠ Postupimská 37, Košice