A j v roku 2024 pokračuje charitatívna zbierka Okuliare pre Afriku, o ktorú je neustále veľký záujem. Na Ústredí nám pravidelne zvoní telefón a prichádzajú emaily z rôznych kútov Slovenska. V posledných dňoch bola zbierka medializovaná, preto sme sa rozhodli opäť zverejniť bližšie informácie.

Kto zbierku zastrešuje?

Charitatívna zbierka Okuliare pre Afriku má na Slovensku dlhoročnú tradíciu. Zastrešuje ju Asociácia Slovenských Levov, ktorá podporuje vybrané programy organizácie Lions Clubs International. Detská organizácia FÉNIX s Levmi dlhodobo spolupracuje a do zbierky sa zapája už viac ako 15 rokov. Pôvodne bola určená len pre naše základné organizácie, ktoré ju realizovali vo svojich školách a mestách. Postupom času sa však zviditeľnila aj u širokej verejnosti. Detská organizácia FÉNIX sa preto stala koordinátorom zbierky a poskytuje o nej bližšie informácie telefonicky, mailovo ale aj na svojej internetovej stránke a sociálnych sieťach. Vďaka tomu sa podieľa na viac ako polovici vyzbieraných okuliarov.

O priebehu zbierky a transporte okuliarov sa viac dočítate tu: https://www.do-fenix.sk/2023/11/okuliare-pomahaju/

Čo zbierame? 

Staré, nové, použité, nepoužité, odložené, zaprášené avšak nepoškodené dioptrické okuliare. Okuliare musia byť naozaj nepoškodené, nezbierame samostatné rámy ani sklíčka. Slnečné okuliare ani kontaktné šošovky taktiež nezbierame.

Mám doma nepoškodené okuliare, ktoré už nevyužijem a chcem ich darovať. Čo mám robiť? 

Ak ste z Bratislavy, môžete okuliare priniesť osobne k nám na Ústredie. Detská organizácia FÉNIX sídli na Račianskej ulici 72 (budova Finančného riaditeľstva SR, Domino´s pizza)
Do našej kancelárie sa nedostanete, je potrebné nás vopred telefonicky kontaktovať na tel.č. +421244636371 . Na Ústredí vždy niekoho zastihnete v pracovné dni od 8:00 do 15:00. Budeme ale vďační za telefonickú dohodu.

Ak nie ste z Bratislavy, okuliare môžete poslať poštou. V tomto prípade už priamo do sídla Asociácie Slovenských Levov do Banskej Bystrice. Sem následne okuliare posielame aj my.

Adresa na zaslanie okuliarov poštou:

Ján Miškovič (v prípade, že na zaslanie využívate kuriéra, doplňte aj telefonický kontakt +421905348830)
MIŠIAK SPORT, s.r.o.
Mičínska cesta 4
974 01 Banská Bystrica

Zaujala ma táto myšlienka a chcel/a by som zbierku zorganizovať vo svojej škole, práci alebo komunite. Čo mám robiť?

V tomto prípade je ideálne nás kontaktovať mailom na adrese sutaze@do-fenix.sk . Naša kolegyňa vám poskytne bližšie informácie a zašle tiež plagát, ktorý si môžete vytlačiť a propagovať zbierku. Ak už máte vyzbierané okuliare vo väčšom množstve, posielajte ich priamo do Banskej Bystrice (adresa vyššie).

! Informácia pre predsedov/predsedníčky našich základných organizácií !

Ak máte záujem opäť zorganizovať zbierku vo vašej základnej organizácii, kontaktujte telefonicky alebo mailovo kohokoľvek na Ústredí. Pošleme vám plagáty a propagačné materiály. Zapojením sa do zbierky máte možnosť získať body do regrantingu.